Sex nya band klara för Gefle Metal Festival 2020

Ytterligare sex band är nu klara för 2020 års upplaga av Gefle Metal Festival. Festivalen äger rum 9-11 juli vid Gasklockorna i Gävle.

LOK 
På det sena 90-talet var LOK ett av Sveriges största band med guldskivor och utsålda turnéer. Efter ett uppehåll på 17 år återförenades de för ett antal spelningar och nu är det dags för Gefle Metal Festival.

DRACONIAN
Det svenska bandet Draconian har haft stora framgångar med sin blandning av goth och doom metal, inte minst på kontinenten. Detta blir deras första spelning på Gefle Metal Festival.

THYRFING
Efter 25 år måste Thyrfing ses som veteraner inom den svenska extrema metalmusiken. Den självbetitlade debuten släpptes 1998 och sedan dess har deras viking metal givit dem en stor fanskara över stora delar av världen.

ANGELUS APATRIDA
Spanska Angelus Apatrida har flera gånger utsetts till thrashens framtid. Med influenser från de klassiska Bay Area-banden och NWOBHM har de lyckats föra musikstilen framåt. Självklart vill vi på Gefle Metal Festival att thrashens framtid ska spela på vår festival!

FRANTIC AMBER
Det melodiska death metal-bandet Frantic Amber släppte sin andra fullängdare som fått namnet Bellatrix. Precis som tidigare bjuds vi här på death metal med starka refränger som blandas med thrash, black och progressive.

MASS WORSHIP
Nyligen debuterade stockholmsbandet Mass Worship med sin självbetitlade fullängdare som släpptes av Century Media. Ett av de mest lovande svenska banden på länge!

Det återstår nu tre band till de stora scenerna samt 16 band till Gas Stage som presenteras i samarbete med studieförbund.