Hoppa till innehåll

Sex nya band till sommarens festival!

Även om vintern har gjort comeback närmar sig festivalsommaren med stormsteg. 13-15 juli är det återigen dags för Gasklockorna i Gävle att öppna portarna till Gefle Metal Festival. Nu släpps banden som kommer att spela på inomhusscenen GAS Stage under festivalens inledande dag.

Bland dem märks multi-instrumentalisten Katherine Shepard – aka Sylvaine – som 2019 nominerades till en norsk Grammis för albumet ”Atoms Aligned, Coming Undone”. Dessutom är det nu även klart att det danska melodiska dödsmetalbandet Defacing God kommer till Gävle i sommar. Övriga band i dagens släpp är Kvaen, Offerblod, Eradikated och Skinflint.

”Affischen börjar se riktigt, riktigt bra ut. Det här kommer bli en av de bättre upplagorna av Gefle Metal Festival. De som inte redan har koll på banden vi släppte idag borde verkligen ta chansen att se dem live i sommar – det finns mycket bra grejer att upptäcka där”, hälsar Edward.