Hoppa till innehåll

Entombed gör unik spelning på Gefle Metal Festival

Det legendariska svenska death metal-bandet Entombed gör nästa sommar en exklusiv spelning i Gävle när de headlinar Gefle Metal Festival. Detta kommer att bli en helt unik konsert med tidigare Entombed-medlemmar och andra gästartister på scen. Datumet är 14 juli 2022.

Entombed räknas som ett av de allra mest inflytelserika banden inom death metal-genren och sedan debuten 1990 har de sålt miljontals album över hela världen. Deras betydelse som influens både för svenska och utländska band kan inte överskattas. 

Nu är det dags för Entombed att spela en konsert för första gången på sedan 2016 och det kommer att bli något utöver det vanliga. 

”Nästa år är det sex år sedan senast Entombed stod på en scen. Nu har vi lyckats samla kärnan med Uffe, Alex, Nicke & Jörgen för att skapa det perfekta tillfället att göra en konsert utöver det vanliga. På Gefle Metal Festival nästa sommar kan ni förvänta er ett unikt Entombed-gig. Detta kommer att bli en death metal-afton som ni inte vill missa.”, säger Gefle Metal Festivals festivalgeneral Chris Rotenius

Tidigare i år gick bandets originalsångare L-G Petrov tragiskt bort efter en tids sjukdom.

L-G var en centralfigur inom svensk metal som lämnade ett enormt stort tomrum efter sig. När vi startade Gefle Metal Festival 2016 var Firespawn med L-G i spetsen det allra första bandet som spelade och på den senaste festivalen 2019 stod han på scen med sitt Entombed A.D. Däremellan var han på plats som entusiastisk besökare. Det känns bra att kunna hylla L-G och hans insats för metal med den här konserten”, säger Gefle Metal Festivals VD Edward Janson.

14 juli 2022 är ett datum som inget fan av hårdrock vill missa. Syns i Gävle!

I samband med släppet av Entombed till Gefle Metal Festival 2022 så erbjuder vi tillsammans med bandet två exklusiva T-shirt bundles med biljett (Torsdagbiljett + T-shirt eller Festivalpass 3-dagars + T-shirt). Denna T-shirt kommer endast gå att köpa på detta sätt. Erbjudandet gäller tom den 28 oktober och kan köpas här https://secure.tickster.com/htxc1kad2zb5zl6

Övriga biljetter samt camping kan köpas via www.geflemetalfestival.se