Gefle Metal Festival flyttas fram till 2021

Det här är det tråkigaste besked vi någonsin kommit med. Vi hoppades in i det sista att effekterna av coronaviruset skulle vara över i juli, men vi inser att det tyvärr inte blir så. Det är helt enkelt inte möjligt att genomföra ett stort evenemang då. Viktigast av allt är säkerheten för vår publik, personal och artister och det är något vi aldrig kommer att kompromissa med.

Årets festival flyttas därför fram till 2021. Datumen blir 15–17 juli och det är glädjande att 41 av årets band redan har bekräftat att de kommer 2021 istället. Vi för diskussion med de som inte är klara ännu och inom kort fyller vi på affischen med fler klara namn till 2021.

Vi vet att ni, precis som vi, sett fram emot årets festival och att GMF för många är årets höjdpunkt. Och vi inser förstås att detta medför problem av olika slag för alla inblandade. Vi önskar verkligen att situationen var annorlunda, men tyvärr är det inte så.

Ni är världens bästa festivalpublik och vi kommer att sakna er. Vi vill tacka för ert stöd och er förståelse och vi ser fram emot att träffa er 2021 då vi tillsammans kommer att genomföra den bästa festivalen någonsin!

Biljettinfo
Du som köpt biljett behöver inte göra någonting – din biljett gäller till 2021. Som tack för ditt stöd får du ett presentkort på 666 kr för varje köpt festivalbiljett* som gäller för antingen 2021 eller 2022 års festival. Alla biljettköpare kommer inom kort att få ett mail från Tickster med praktisk information

Metalhälsningar
Gefle Metal Festival

Gefle Metal Festival is postponed until 2021

We are very sad to have to inform you that Gefle Metal Festival won’t take place this year. We were hoping that the effects of the Corona virus would be over in July but we realize that this won’t be the case. The most important is the safety for the audience, the staff and the artists and we will never make any compromises when it comes to that.

This year’s festival will be postponed until 2021. The dates will be July 15th-17th. We are happy to announce that so far 41 of this year’s acts have confirmed their participation. We are in talks with the remaining acts and we will soon announce more names.

We know that you, just as ourselves, were looking forward to this year’s festival and that GMF is the highlight of the year. And we realize this will cause a number of problems of different kinds for everyone involved. We truly wish that the situation was different but unfortunately that’s not the case.

You are the best festival audience in the world and we will miss you. We want to thank you for your support and we’re looking forward to meeting you in 2021 when we together will do the best festival ever!

If you have bought a ticket, then you don’t need to do anything. This year’s ticket will be vailid for next year’s event. You will also receive a gift certificate with a value of SEK 666, this can be used at either the festival in 2021 or in 2022.

Metal greetings

Gefle Metal Festival