Välkommen till årets festival!

HITTA HIT

Gefle Metal Festival äger rum vid Gasklockorna på Atlasgatan 3 i Gävle. Det tar ca 20 minuter att gå från Gävle Central till Gasklockorna. Se vår områdeskarta på http://www. geflemetalfestival.se/ information/.

BUSSAR

Festivalbussen kör shuttlebuss mellan Gävle Central och festivalen, dessa kommer att gå 16.00-01.30. Bussen avgår från busshållplatsen utanför tågstationen och kör direkt till festivalområdet utan stopp. Biljetter kostar 30 kr och de köpes av Festivalbussen på plats vid bussen (kontant eller Swish).

Dessutom går Nettbuss linje 1 var tjugonde minut från Gävle Central, då ska man gå av vid Atlasgatan. Från Gasklockorna avgår det bussar varje halvtimme ca xx:36 och xx:06 hela dagen fram till kl. 02:06.

PARKERING

Om du kommer med bil så finns det parkering vid Duvbacken (Sältavägen). Parkeringen kostar 250 kr. Det är begränsat antal platser så vi rekommenderar förköp så att du är garanterad din plats. Det går också att betala parkeringen vid festivalentrén (kort, kontant eller Swish) eller vid infarten till parkeringen (kontant eller Swish).

FESTIVALARMBAND

Vid festivalentrén löser du in din biljett mot ett armband. Incheckningen öppnar 12.00 på torsdag, 11.00 på fredag och 12.00 på lördag. I samband med armbandsutlämningen visar du legitimation för att bevisa att du är över 18 år (glöm inte legitimationen hemma!). I så fall får du ett armband som gör att du kan köpa alkohol i barerna. Barpersonalen kan ändå be om legitimation om de är tveksamma om din ålder. Självklart finns det alkoholfria alternativ i samtliga barer. Om du inte köpt biljett i förväg går det att köpa det på plats from torsdag kl 12:00 vid festivalentrén, priser är då 1495 kr för tvådagarspass och 995 kr för endagsbiljett. Du kan betala med kontanter, kort och Swish i entrén.

CAMPING

Campingen ligger vid Duvbacken (Sältavägen), det är ca fem minuters promenad från huvudentrén. Campingen öppnar klockan 12.00 på torsdag. Campingen stänger 14.00 på söndag, då måste du som senast lämnat campingen. Om du inte förköpt camping går detta att köpa i festivalentrén. Camping kostar 400 kr per person och husvagn/mc kostar 300 kr. Det är i festivalentrén och inte i campingentrén du köper detta. Tänk på att först ta dig till festivalentrén för att få ditt armband.

ÖPPETTIDER

Festivalen är igång 13.00-01.00 fredag och lördag. Biljettombyte och entrékassa är öppna torsdag 12.00-22.00, fredag 11.00-00.00 och lördag 13.00-00.00.

PRE-PARTY

På torsdag (12 juli) är det ett pre-party på området. Detta öppnar 18.00 och The Kristet Utseende gör sin sista spelning någonsin 21.00. Det är fri entré men du måste ha en biljett (45 kr förköpsavgift tillkommer). Baren kommer att vara öppen och det finns food trucks mm. Biljett ordnar du här: https://secure.tickster. com/Intro.aspx?ERC= 3VK74A6LFHZRKD0.

ÅLDERSGRÄNSER

På grund av myndigheternas regler om ljudvolymer är det 13-årsgräns på festivalen. För att köpa alkohol i barerna måste du vara 18 år. Du som är över 18 år får ett armband i entrén, du som är under 18 år får ett armband i en annan färg. Du måste kunna bevisa din ålder med giltig legitimation så glöm inte detta hemma.

BETALNINGAR

Det är kontanter, kortbetalning och Swish som gäller på festivalen. Det finns inte någon uttagsautomat på området.

SIGNERINGAR

En del band kommer att ha signeringar under festivalen. Ett signeringsschema kommer att publiceras här på hemsidan och mer info ges på festivalen.

SPELSCHEMA

Vid entrén finns spelschema att hämta, du kan även se det här: http://www. geflemetalfestival.se/nyheter/ spelschema-gefle-metal- festival-2018/

MOBILLADDNING

På festivalområdet finns det möjlighet att ladda sin telefon utan kostnad. På campingen finns dessvärre ingen möjlighet till detta.

DETTA FÅR DU INTE TA MED DIG

Det är inte tillåtet att ta med sig vapen, andra föremål som kan vara farliga, droger, glasflaskor, masker, brandfarliga vätskor, fyrverkerier, djur, paraply, stolar, mat och dryck, ljudsystem, filmkamera och systemkameror in på festivalområdet. Visitering kommer att ske i samband med insläpp så det är ingen idé att chansa, lämna den sortens saker hemma istället. Av säkerhetsskäl får du heller inte ta med dig väskor och ryggsäckar större än 40x40x20cm. Vid festivalentrén finns det möjlighet att lämna in väskor och kläder mm mot en kostnad om 40 kronor per plagg/väska (öppet 12.30-01.30 fredag och lördag).

DRICK MYCKET VATTEN!

Vi vill att alla ska ha en bra helg så vi vill påminna er om att dricka varannan vatten. Om det blir varmt så är det viktigt att dricka ännu mera vatten. Det kommer att finnas gratis vatten tillgängligt inne på området.

SÄKERHET OCH TRYGGHET

Hårdrock och metal må låta hårt, men vi som spelar, arrangerar och lyssnar kan visa att vi är omtänksamma och hänsynstagande personer. Gefle Metal Festival vill tydligt klargöra: vi har fullständig nolltolerans vad det gäller trakasserier och övergrepp. Skulle något hända uppmanar vi er att ta kontakt med vår personal för hjälp. Vi finns till för att hjälpa er och personalen är utbildad i detta. Vi har ända sedan festivalen började planeras tänkt på att området ska vara ordentligt belyst så att våra gäster ska känna sig trygga. Vi välkomnar alla oavsett kön, könsuttryck, funktionalitet, etnicitet, sexuell läggning och religion till vår festival och ser fram mot två dagar med hård musik och mycket omtanke om varandra.

SJUKVÅRD

Det kommer att finnas sjukvård vid Goat Stage. De är där för din skull så tveka inte att uppsöka sjukvårdarna om du känner att du behöver det.

MAT

Det finns många matförsäljare inne på området så du kommer inte att behöva gå hungrig. Det finns hamburgare, pizza, langos, viltkebab, vegansk mat och mycket mera.

Varmt välkommen till Gefle Metal Festival!