Gefle Metal Festival 2020 – femte upplagan!

Första dagen på årets Gefle Metal Festival är avklarad och nu är det dags för dag två. Vi kan redan konstatera att vi har slagit publikrekord! Stort tack till alla ni besökare som gör den här festivalen så speciell!

Nästa år är det dags för den femte upplagan av Gefle Metal Festival. För första gången kommer festivalen att pågå i tre dagar, datumen är 9, 10 och 11 juli. Vi kan nu presentera de tretton första bokningarna.

AT THE GATES
Det legendariska göteborgsbandet At The Gates är ett av de mest populära banden på Gefle Metal Festival. Det känns självklart att de ska komma tillbaks för en tredje spelning på festivalen. Detta blir deras enda festival i Sverige under 2020.

MAYHEM
Som en av grundpelarna inom den norska black metal-scenen är Mayhem med rätta ett klassiskt namn. Vad känns mer givet än att de väljer Gefle Metal Festival som sin enda festivalspelning i Sverige under 2020.

MYRKUR
Tyvärr tvingades Myrkur ställa in sitt framträdande på årets festival så vi är glada över att hon kommer nästa år istället.

TRIBULATION
Värmländska Tribulation tillhör snart världseliten inom metal och detta blir andra gången de besöker Gefle Metal Festival.

JINJER
Jinjer från Ukraina har vi tidigare sett på besök i Sverige med band som Amorphis och Tesseract. Ett mer intensivt liveband än detta är svårt att hitta..Detta blir deras enda festival i Sverige under 2020.

FLESHGOD APOCALYPSE
Populariteten för italienska Fleshgod Apocalypse växer snabbt och de gjorde stor succé på Gefle Metal Festival 2017. Nu välkomnar vi dem tillbaks.för en nytt besök vid Gasklockorna.Detta blr deras enda festival i Sverige under 2020.

SKINDRED
Walesiska Skindred är kända för sin unika blanding av metal, reggae och punk.

ANAAL NATHRAKH
Från Birmingham kommer Anall Nathrakh som spelar en stenhård grindcore med inslag av black metal..Detta blir deras enda festival i Sverige under 2020.

VENOM PRISON
Med Larissa Stupar i spetsen har walesiska Venom Prison rönt stor framgång med sin hårda death metal. De har också fått mycket uppmärksamhet för sina politiskt laddade texter..Detta blir deras enda festival i Sverige under 2020.

ICE AGE
Redan 1985 bildades Ice Age i Göteborg men fem år senare splittrades de. 2015 drogs bandet igång igen och de gjorde en lysande spelning på den första upplagan av Gefle Metal Festival 2016.

KONVENT
Det danska bandet Konvent har fått otroligt stor uppmärksamhet i undergroundkretsar och spås av många att bli det nästa stora bandet inom extrem metal.

(0)
Mycket mystik och hemlighet omger det här bandet som ska uttalas Parentes-Noll-Parentes.

SKINFLINT
För första gången någonsin på Gefle Metal Festival kan vi presentera ett afrikanskt band. Skinflint från Botswana spelar metal med inslag från afrikansk musik och de har turnerat med band som Soulfly och Kataklysm.

Biljetterna släpps redan nu och finns på: https://secure.tickster.com/yu6h0ehglk7p10d

Från idag till och med sista juli kostar fredag/lördagsbiljett 1195 kr, tredagarsbiljett kostar 1795 kr

Från 1 augusti till och med sista september kostar fredag/lördagsbiljett 1295 kr, tredagarsbiljett kostar 1895 kr.

1 oktober börjar ordinarie pris gälla, då kostar fredag/lördagsbiljett 1425 kr, tredagarsbiljett kostar 1995 kr