Information

Festivalens öppettider

Onsdag 18:30-23:30 (Avantasia)
Torsdag 16:00-01:00
Fredag 13:00-01.00
Lördag 13:00-01.00
Biljettombyte/Entrekassa Öppettider
Onsdag 12:00-22:00
Torsdag 12:00-00:00
Fredag 12:00-00:00
Lördag 13:00-00:00

Område

Rökning på festivalområdet

Den 1 juli 2019 börjar lag om tobak och liknande produkter (2018:2088) att gälla. Lagen ersätter den tidigare tobakslagen (1993:581) och lagen om elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare (2017:425).  På grund av detta är det inte tillåtet att röka på Gefle Metal Fesitval förutom på anvisat rökområde som är beläget bortom toalettområdet.

Rökförbudet omfattar även elektroniska cigaretter, vattenpipor, rökning av örtprodukter och produkter som motsvarar rökning men inte innehåller tobak.

Armbandsutlämning

Från torsdag den 8 juli (12.00-22.00) går det att lösa in sina biljetter mot festivalarmband. Mer information om var detta sker kommer senare. För att komma in på festivalen behöver du en biljett, all form av plankning är förbjuden och kommer att polisanmälas. Vi ersätter inte borttappade festivalpass.

Förvaring

Vid festivalentrén finns det möjlighet att lämna in väskor och kläder m.m. mot en kostnad om 40 kronor per plagg/väska.

Öppettider
Torsdag 16:00-01:30
Fredag 13:00-01.30
Lördag 13:00-01.30

Camping

Campingen öppnar onsdag den 8 juli 12:00 och håller öppet till söndag 12/7 13:00. Vi erbjuder camping för både tält, husvagn och MC, för mer info gällande priser se biljetter. Campingen ligger på gångavstånd till festivalen. Campingen är belägen på Sältavägen.
Toaletter och duschar finns i anslutning till campingområdet. Det finns campingvärdar som rör sig på campingen, ta kontakt med de om det är något du undrar över eller behöver hjälp med. Det finns ingen el på campingen och det är heller inte tillåtet att ta med eget elverk.

Regler på campingen
Grillning är endast tillåten på anvisade grillplatser. Engångsgrillar och spritkök får endast användas på dessa platser. Det är ej tillåtet att använda elverk. Lär känna dina grannar vid campingen och skapa en trygg stämning i ert område. Följ räddningstjänstens anvisningar gällande avstånd mellan tält och husvagnar, 3 meter mellan varje tält och 4 meter mellan varje husvagn. Nedan följer de säkerhetsregler som gäller både för camping och festivalområdet.

Lokaltrafik

Nettbuss linje 1 går var tjugonde minut från Gävle Central, då ska man gå av vid Atlasgatan. Från Gasklockorna avgår det bussar varje halvtimme ca xx:36 och xx:06 hela dagen fram till kl. 02:06.

Säkerhet

På en festival är det alltid många personer som vistas på samma plats, därför är det viktigt med hög säkerhet. Visa hänsyn och var trevlig mot dina medmänniskor inne på festivalområdet. Av säkerhetsskäl visiteras alla besökare vid entrén till festivalen. Observera att otillåtna föremål omhändertas och återlämnas ej, så lämna dessa saker hemma om du inte vill bli av med dem.

Följande saker få inte medföras in på festivalen eller campingområdet:

 • Vapen
 • Droger
 • Glasflaskor
 • Masker
 • Brandfarliga vätskor
 • Fyrverkerier, bengaler
 • Generatorer eller elverk
 • Djur
 • Bilbatteri
 • Gasol
 • Sprayburkar

På festivalområdet får heller inte följande medföras:

 • Väskor och ryggsäckar större än 40x40x20cm
 • Stolar
 • Paraply
 • Mat & Dryck
 • Ljudsystem
 • Systemkameror

Brandsäkerhet

Det finns brandsläckare och utbildad personal spridda över hela festival- och campingområdet. Det är totalt förbjudet att elda inne på festivalområdet och campingen. Grillning på camping får ENDAST ske på anvisade platser.

Sjukvård

Det finns ett stort antal sjukvårdare på plats under festivalen. Sjukvårdspersonalen rör sig över hela festivalområdet och har sjuktält där skadade personer kan tas om hand. Se områdeskartan för sjukvårdstältens placering. Uppsök dessa om du behöver vård eller ta kontakt med närmsta festivalvärd/sjukvårdspersonal vid behov som hjälper er.

Åldersgräns

Enligt socialstyrelsens bestämmelser kring ljudnivåer gäller 13 år för festivalområdet. Rekommenderad ålder för campingområdet är 16 år.

Parkering

Parkeringen har öppet onsdag 8 juli 12.00 till söndag 12/7 13:00. Pris för parkering 325kr (samma pris oavsett om man står en, två eller samtliga dagar).

Betalningar

Det är kontanter och kortbetalning som gäller på festivalen. Det finns inte någon uttagsautomat på området.

Mobilladdning

På festivalområdet finns det möjlighet att ladda sin telefon. På Campingen finns dessvärre ingen möjlighet till detta.

Borttappat

Om du tappar bort något under festivalen gå till information beläget vid entrén. Efter festivalen är slut kommer alla upphittade saker att lämnas till Polisen i Gävle.

Djur

Det är inte tillåtet att ta med djur in på området, detta främst för djurens välbefinnande och säkerhet.

Mat och dryck

Inne på området kommer det att finnas ett varierat utbud av matknallar. Ingen medhavd mat eller dryck får tas med in på området. Alkohol kommer att serveras inne på festivalområdet. I barerna råder 18 år och du ska kunna uppvisa legitimation i entrén till baren.

Service

Det finns toaletter på festivalområde och camping.

Ackreditering

Vi tar emot ackrediteringsansökningar från 31 mars – 24 juni. Skicka din ansökan tillsammans med fullständiga kontaktuppgifter, uppdragsgivare samt personnummer till ackreditering@geflemetalfestival.se

Endast ansökningar med fullständiga uppgifter beaktas.

Övrigt

Vi ansvarar inte för om enskilda artister skulle ställa in sin spelning och ger därför inte pengarna tillbaks. Vi ersätter inte borttappade festivalbiljetter eller ger pengarna tillbaks vid felköp. Vid entrén genomförs alltid visitering av besökare och väskor. Detta för att säkerställa att otillåtna föremål inte tas in på festivalområdet. Vi förbehåller oss rätten att neka en person tillträde om denna nekar till visitering, detta p g a säkerhetskäl. Inga systemkameror är tillåta, detta av rättighetsskäl. Fotografering med mobiltelefoner och kompaktkameror är tillåtet.

Tänk på att dricka mycket vatten, speciellt om det är varma dagar. Du finner flera vattenstationer inne på området. Se områdeskartan för mer information.

Tänk på att skydda din hörsel, det finns öronproppar att köpa inne på området.

Närboende

Visa respekt och hänsyn för boende i området.

Tillgänglighet

Större delen av festivalområdet består av grus och en del asfalt, det är jämn nivå på marken i det stora hela, vilket gör det lätt att ta sig fram över området.

Med reservation för ändringar.