Meadows End

Meadows End spelar progressiv, melodisk dödsmetall, tungt influerat med orkestrerade melodier och atmosfärer.

Meadows End startade som hobbyband redan 1997 med att gig och demoinspelningar. Mellan 2000 och 2009 kämpade bandet med inaktivitet och bandmedlemmar som kom och gick och under den perioden släpptes fyra olika demos och EP: er.

Inte förrän 2009 lades grundstenen för det som är dagens Meadows End och med en komplett line-up för första gången på många år släppte bandet själva sitt första fullängdsalbum, Ode to Quietus (2010).

Det andra albumet The Sufferwell (2014) släpptes också det via egen regi efter mycket samarbete med YouTuber/influencer Ed ’Infidel Amsterdam’ Veter. Bandet lyckades nå ut till en bredare publik och en musikvideo tillsammans med Eds fans sattes ihop för låten Devilspeed Loathekill.

Under 2015 beslutade bandet att de skulle återuppliva sina gamla konceptlåtar från demotiden (1999-2006) och spela in dem igen, vilket ledde till släppet av Sojourn (2016). Låtarna släpptes en i taget varje månad på YouTube och byggde upp ett konstant och uppskattat flöde av den episka Sojourn-sagan.

2018 signerade Meadows End med Black Lion Records som släppte bandets fjärde album The Grand Antiquation (2019).